Cuketové placky

Hoci je už jeseň, cukiny stále dozrievajú tempom, ktorému sa dá v kuchyni len ťažko držať krok. Ale keďže zima je nadosah a zeleninu zo záhrady treba jesť, kým je aká, nemáme na výber. Ak už ste objedení tekvicového prívarku (samozrejme pripraveného z cukiny) aj zapekanej cukiny so zemiakmi, skúste cuketové placky.

Cuketové plackyIngrediencie:
1 kg cukiny
4 až 8 polievkových lyžíc hladkej múky
1 vajce
3 až 4 strúčiky cesnaku
čierne korenie
majoránka
soľ
olej

Postup:
Najemno nastrúhanú cukinu osoľte a nechajte pár minút postáť. Prebytočnú vodu vylejte, prípadne cukinu ešte jemne vyžmýchajte. Cukinu zmiešajte s vajcom, cesnakom, dochuťte mletým čiernym korením a sušenou majoránkou. Pridajte múku podľa potreby a dobre rozmiešajte. Vyprážajte na vhodnom oleji.

Tipy:
Cukinu môžte použiť aj väčšiu, ak ju ošúpete a zbavíte dužiny a zrniek.
Ak nechcete aby v plackách zostalo veľa oleja, ukladajte ich na servítky.

Text a foto: NOMAD