Tekvicový prívarok

Tekvicový prívarok s volským okomIngrediencie:
1 tekvica (asi 1,5 kg)
1 smotana na varenie alebo šľahačková smotana
2 lyžice čerstvého kôpru
1/3 lyžičky mletého čierneho korenia
2 až 3 lyžice hladkej múky
1/2 lyžičky kryštálového cukru
olej
soľ
ocot

Postup:
Ošúpanú tekvicu zbavte jadrovníka a nastrúhajte na väčšom struháku. Dajte na olej, podlejte trochou vody, osoľte, okoreňte čiernym korením a duste do zmäknutia. V smotane rozmiešajte múku a zmes vylejte do tekvice. Pridajte kôpor a cukor a podľa chuti ešte dosoľte. Po odstavení z ohňa a čiastočnom vychladnutí pridajte podľa chute ocot. Podávajte s volským okom, údeninou alebo osmaženým tofu a s chlebom.

Tip:
Ak chcete prívarok smotanovejší, môžte dať do tekvice aj dve sladké smotany.

Tekvicový prívarok s volským okom

Text a foto: NOMAD